خواص شگفت انگیز روغن سقز

سقز که با نام کندر نیز شناخته می شود یکی از مهمترین ومفیدترین گیاهان دارویی می باشد که دارای کاربردهای فراوانی می باشد و مهمترین قسمت این گیاه که مورد استفاده قرار می گیرد شیره این گیاه است.

از جمله موارد کاربرد روغن سقز می توان به درمان یبوست و درمان اختلالات روماتوئید و نورالوژیک،درد دندان ، دردهای عضلانی، پاک سازی روده ،جلوگیری از پوسیدگی دندان، رفع بوی بد دهان اشاره کرد و این تنها بخشی از کاربردهای گسترده سقز و روغن آن می باشد.

سقز شیره درخت بنه می باشد که با نام پسته کوهی نیز این گیاه شناخته می شود و در فصل پاییز شیره این گیاه به صورت کاملا طبیعی و با لیجاد خراش ،از تنه درخت خارج می شود.

از جمله کاربرد های سقز می توان به تهیه آدامس اشاره کرد. این ماده از نظر دارویی دارای خواص فوق العاده ای می باشد و به همین جهت روغن سقز دارای کاربردهای فروانی می باشد.

پاکسازی روده و معده:

یکی از کاربردهای مهم سقز پاکسازی روده و معده می باشد و به همین جهت به صورت روغن و ماده ی جویدنی مورد استفاده قرار می گیرد.

تسکین دهنده سرفه و نرم کننده ی ریه:

این گیاه دارای خواص فوق العاده ای جهت کاهش ترشحاتی که به دلیل بیماری برونشیت در ریه ها ایجاد می گردند بوده و با دستگاه بخور و استفاده از چند قطره از روغن سقز می توان به خوبی از این مزایا بهره لازم را برد.

پوست و مو:

استفاده از روغن زیتون به عنوان روغن حامل در ترکیب با روغن سقز می تواند جهت برطرف نمودن خشکی پوست و از بین بردن ترک های کف پا، بسیار موثر باشد.

درمان دردهای مفصلی و رماتیسمی:

از جمله کاربرد های روغن سقز به عنوان روغن ماساژ می باشد چرا که این روغن برای درمان دردهای مفصلی و رماتیسم بسیار مفید می باشد.

استفاده از روغن سقز به همراه عصاره ی آلوئه ورا بر روی زخم ها به التیام آن ها کمک می کند.

از دیگر کاربرد های روغن سقز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

-درمان یبوست

-کمک به هضم غذا

-مبارزه با زخم معده

-درمان کچلی

-تنظیم رطوبت پوست

-رفع کم خونی

-تقویت قوای جنسی

گیاه سقز دارای کاربردهای فراوان در صنایع مختلف می باشد که از جمله می توان به صنایع آرایشی و بهداشتی، تهیه چسب،صنایع دارویی، تهیه کف پوش ها، رزینات فلزی،رنگ های سرامیکی و تهیه روغن های معدنی اشاره کرد.

 

باز گشت